1. Jaja sa svetlucavim konfetama.

Sve što treba da pripremite su skuvana jaja, boja (birajte nežne boje za jaja poput roze ili plave), malo lepka, četkice i zlatne konfete.

Ukoliko se odlučite da ne kupujete konfete već bi i njih da pravite pronađite zlatni ukrasni papir i iseckajte ga makazicama na sitne komade (oko 1 centimetar).

VIŠE: Pripreme za Uskrs: kako da ukrasite jaja čipkom (FOTO+VIDEO)

Ofarbajte jaja i sačekajte da se dobro osuše. Zatim četkicom nanesite malo lepka na vrh ili dno jajeta i taj deo samo spustite u posudu sa konfetama. Ako vam je lakše, možete napuniti karton za jaja konfetama i jednostavno svako spustiti lepljivom stranom u konfete.

VIŠE: Pripreme za Uskrs: ukrasite jaja pirinčem u boji (FOTO)

Sačekajte malo dok se sve lepo ne zalepi. Dobićete simpatična jaja dekorisana konfetama, spremna da donesu radost na vašu prazničnu trpezu!

2. Jaja s pozlatom.

Popularna Marta Stjuart inače koristi pravu pozlatu koja se upotrebljava u prodavnicama za pozlatu ramova za slike ili ogledala. Međutim, pošto je ovo skup projekat, ako želite da ukrasite samo nekoliko jaja, pokušajte sa običnim lepkom za papir kao što je to učinjeno na blogu "Pencil shavings studio" i ukrasnim zlatnim papirom.

VIŠE: Pripreme za Uskrs: ukrasite omiljenim salvetama dekupaž jaja (FOTO + VIDEO)

Osim podloge za pozlatu (biće vam potrebno oko 3 do 4 lista po jajetu) ili lepka, nabavite i jednu manju četkicu za nanošenje.

VIŠE: Sve o Uskrsu: recepti, farbanje jaja i običaji

Skuvajte jaja, ofarbajte ih i sačekajte da se ohlade. Zatim četkicom nanesite malo lepka svuda po jajetu i uvijte ga u zlatni ukrasni papir. Oprezno pritisnite po jajetu kako bi bili sigurni da se sve lepo i uredno zalepilo. Sačekajte neko vreme a onda odlepite papir. Zlatna boja će se mestimično zadržati i napraviti fenomenalnu šaru.

Izvor: Lisa