Izluđuje vas jedna stvar svakog jutra: Iskusne domaćice ovo nikad ne drže u kuhinji, izbacite i vi

Kako da kuhinja bude uredna svakog dana? Evo saveta!

Shutterstock

Svakog jutra imate osećaj da gubite mnogo vremena dok se spremate? Po nekoliko puta ulazite u kuhinju, zaboravljate flašicu sa vodom, ne znate gde vam je kesica sa mentol bombonama, pitate se gde ste spustili kesicu sa užinom?

Patite od jednostavne boljke - "prebukirane" kuhinje! U poslednjih desetak godina pojavilo se toliko sitnica zamišljenih da nam "olakšaju" život - razne mutilice, seckalice, blenderi, mikseri - sve nam je to odjednom "neophodno" da pripremimo specijalnu kafu, ceđeno voće ili naročiti doručak.

Shutterstock  

I sve to je, nekako, našlo malo mesta na kuhinjskoj radnoj ploči, ali više nema mesta ni za šta drugo. Ako ste podlegli i Temu maniji i naručili kojekakve držače, nosače, kukice i police, verovatno ne možete ni da se okrenete oko sebe. Zato je neophodna hitna akcija kakvu iskusne domaćice redovno obavljaju.

Radni sto u kuhinji mora da bude raščišćen dovoljno da u svakom trenutku imate mesta za bar jednu kuhinjsku operaciju. To znači da treba da bude dosta prostora za, na primer, dasku za seckanje salate ili pripremu sendviča za dečju užinu.

Shutterstock  

Da biste u tome uspeli, potrudite se da sve kuhinjske aparate koje ređe koristite sklonite sa pulta. Veliki mikser neka stoji u donjem ormariću, mutilicu za nes kafu odmah obiršite i vratite u fioku. Ako je tamo "tesno", morate opredeliti još jednu fioku za kuhinjski pribor.

Proverite da li je dovoljno dobro iskorišćen prostor ispod sudopere- novi elementi za organizaciju kuhinje omogućavaju da duplirate police dodajući još jedan "sprat".

Najvažnije - odrecite se onih stvari koje više ne koristite ili koristite izuzetno retko. Ako ste prestali da ručno gnječite krompir za pire ili da pržite slasne tulumbe, pribor za pripremu ovih specijaliteta poklonite onim domaćicama koje imaju veće kuhinje od vas. Pročitajte i šta je znak da preterano spemate kuću.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kako Šveđanke spremaju krevet  Tiktok/sejsejlija