2 BAMBUSA DONOSE LJUBAV, 4 SU NAJOPASNIJI POKLON: Na kom mestu privlače novac i koliko stabljika treba za sreću?

Prelepa biljka koja nosi moćnu simboliku.

Shutterstock

Ako je verovati Feng šui učenju, bambus je jedna od najboljih sobnih biljaka koja može das privuče mnoštvo benefita u vaš dom.

Prelepo izgledaju kada se njihovom aranžiranju posveti pažnja, a pritom se veruje i da je ova biljka odličan prirodni prečišćivač vazduha koji upija ugljen dioksid i proizvodi kiseonik.

Bambus je jedna omiljenih biljaka širom sveta jer se veruje da privlači sreću i pozitivnu energiju, te je odličan izbor za poklon, a pritom nije zahteva za gajenje i brzo i lako raste i razvija se. Takođe je i izdržljiv i dugotrajan - previživeće oko 10 godina ako dobija čistu vodu i direktnu sunčevu svetlost, mada može da preživi i na indirektnom svetlu.

Shutterstock  

Između ostalog, bambus se smatra i simbolom dobrog zdravlja - postavljanje biljke u istočnom pravcu navodno privlači dobro zdravlje za sve ukućane, ali tu je i praktični deo - mnogi ljudi piju čaj od lišća bambusa koji navodno pomaže kod problema sa varenjem, smanjuje nadutost, pročišćava krvotok i održava dobar nivo holesterola.

U kineskoj kuhinji lišće bambusa je dosta zastupljeno i koristi se i sirovo i termički obrađeno.

Ako planirate da unesete bambus u svoj dom, Feng šui savetuje da broj stabljika izaberete u skladu s onim što vam je u tom trenutku potrebno, kao što je naznačeno u tabeli:

Lepa&Srećna 

Feng šui upozorava da nikada ne poklanjate četiri bambusa nekome, jer to označava želju za smrću.

Gde je najbolje postaviti bambus u domu?

Ako stremite ka razvoju, novim počecima i porodičnoj harmoniji, postavite vazu s bambusima u ulazni hodnik. Na sredini trpezarijskog stola aranžman s bambusom podstiče pozitivnu energiju i izobilje. U spavaćoj sobi ova biljka donosi pozitivnost, dok u radnoj sobi ili kancelariji pomaže da razbistrite um i bolje radite, a u kuhinji simbolizuje porodičnu harmoniju.

Shutterstock  

Bambus možete držati u visokim ili niskim vazama, u zavisnosti od dužine stabljike, a poželjno je da one budu prozirne, kako bi biljka dobijala što više svetla.

Pročitajte i koji predmeti prema Feng šuiju donose nesreću.

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

3 greške u uređenju enterijera  tiktok/erinvsdesign

Tekst: Lepa&srećna / B.S.