U vreme praznika i nakon njih, kada je potrebno preostalu hranu odložiti u frižider, većina ima isti problem bez obzira koje veličine je naš rashladni uređaj. Isto se dešava i nakon svake veće kupovine - jednostavno je nedovoljno mesta za sve namirnice koje moraju da se čuvaju na određenoj temperaturi. Ako i vama treba dodatni prostor, nutricionistkinja Heder Mejklis ima rešenje!

Kuhinjska daska za sečenje može da posluži kao dodatna polica,  i na taj način frižider će biti pregledniji te vam ništa od hrane neće propasti.

Dasku možete jednostavno da stavite preko prehrambenih proizvoda koji su obično u pakovanju veće visine, poput mleka, jogurta i na nju staviti one u manjim pakovanjima.

Nutricionistkinja koja je osmislila ovaj trik ima još jedno pravilo - da na "lažnu" policu stavlje proizvode koji imaju kratak rok trajanja, ostatke hrane, voće, jogurt, kako bi ih što pre potrošila.

Ovaj trik vam može pomoći i da se bolje organizujete ako osmišljanje dnevnog menija, pa na dasku možete da stavite proizvode koje želita da koristite tog dana.

 Izvor: Lepa&Srećna