Nema nijednog renoviranja koje se ne završi sa žaljenjem, kajanjem i idejama kako je sve moglo da prođe bolje, piše Lepa & Srećna.

Ipak, neke greške je najbolje da naučite na tuđem iskustvu i zato treba dobro razmisliti o onome što je Maja Ivanović, ponosna vlasnica stana u jednom beogradskom naselju, morala da sama prođe.

"Prvo što sam poželela kad je došlo na red renoviranje kupatila bile su neobične pločice", kaže Maja.

Naročito su mi se dopali šestougaoni oblici i sama sam osmislila mustru i oduševljeno kupila pločice. Međutim, kad je majstor došao, ispostavilo se da je potrebno još mnogo toga da bi se sve uradilo kako treba.

Za početak, morala sam da dokupim još pločica jer je trebalo planirati jako mnogo otpada. Zatim, trebalo je ubaciti razne ivice i lajsne, naročito oko tuš kabine da bi sve izgledalo kako treba. Na kraju, sve se završilo tako da se oblici uopšte nisu dobro poklapali. Sad vidim da je bilo potrebno neko potpuno savršenstvo zidova, podova i tavanice kao i zlatarska preciznost majstora da bi sve ispalo kako treba. Nisam zadovoljna kako to sada izgleda, ali nemam kud.

Drugu grešku sam napravila sa površinom pločica - htela sam da budu mat. Toliko mi se ne dopada visoki sjaj, a mat finiš je toliko kul... tako sam mislila sve dok nisam počela da redovno koristim kupatilo. I sad vidim da svaka kap vode ostavlja ružan trag. Glancanju nikad kraja, ali svejedno, kupatilo mi stalno deluje neuredno.

PageBreak

Najlepši detalj trebalo je da bude moje divno veliko ogledalo. Nažalost, ono je montirano tačno iznad umivaonika i mislila sam da će biti baš lepo kad se u njemu budu ogledali sjajna slavina i blistave sanitarije. Tako je, međutim, samo na slici.

U praksi, kad god neko pere ruke, neminovno isprska i deo ogledala koji je tik uz česmu, pa je i tu stalno musavo.

Jednom rečju, moje novo kupatilo deluje neurednije nego što je bilo staro! Ovakve greške nikad više neću ponoviti. Ne treba da nas zanese izgled nekih pločica u časopisu ili katalogu.

Najbolje je da pratite tuđa iskustva i ako nešto niste već negde videli u praksi, u kupatilu koje koriste "živi ljudi" i normalne porodice, nemojte da se zaletite kao što se to desilo meni.

Tekst: M. S. L.

Izvor: Lepa & Srećna