Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FENG ŠUI ZA MALI STAN I GARSONJERU: kako osigurati dobar protok energije kroz male prostorije u domu

Ako ne primenite feng šui principe, mali stan lako postaje prenatrpan i zadržava ustajalu energiju.

  Izvor: Foto: Shutterstock

U malom stanu ili garsonjeri gotovo je nemoguće odvojiti životni i radni prostor jedan od drugog. Drugim rečima, kako možete da dizajnirate spavaću sobu prema pravilima fengšuija, ako je to takođe deo dnevnog boravka koji se nesmetano uliva u kuhinju? Ne postoje zidovi između ovih zona, a kamoli vrata, tako da bi bilo moguće nekako preusmeriti tokove raznolike energije.

Kako stvoriti dobar feng šui u malom stanu?

I iako se, na prvi pogled, situacija čini beznadežnom, feng šui čak i u tako malim sobama omogućava vam da uspostavite protok energije i postignete maksimalnu harmoniju u kući. Prvo, vlasnici takvih stanova moraju naučiti da stalno održavaju red u svim uglovima svog stana. I drugo, moraju naučiti da kombinuju dizajn različitih zona tako da se međusobno usklađuju i stvaraju povoljnu atmosferu u kući. Da biste to postigli, morate se pridržavati sledećih saveta:

Čišćenje prozora - ključ harmonije u kući

Trudite se da stalno održavate čistoću u svim uglovima stana. Nigde ne bi trebalo da bude nepotrebnog smeća. Ono je izvor negativne energije koja brzo može napuniti malu sobu i postati izvor stalnih problema u mnogim životnim oblastima.

Povezane vesti

Obratite posebnu pažnju na ulazna vrata

U feng šuiju ulazna vrata kuće smatraju se glavnim izvorom či energije (koja ulazi u stan), pa je njeno stanje izuzetno važno za uspostavljanje sklada u bilo kojoj kući ili sobi. Ako je vaš stan mali, morate osigurati da ulaz u njega bude što čistiji i otvoreniji.

To će vam omogućiti da u kuću unesete maksimalnu moguću količinu energije, koja će unaprediti vaše životne uslove. Zato koristite kompaktni nameštaj, jarko osvetljenje, svetle ili umirujuće boje, kao i minimalističke predmete.

Čak i najmanjem predsoblju  (ili onom delu stana koji obavlja te funkcije) treba imati bar poneki jednostavan ukras. Takođe, nipošto ne dozvolite da vam se pored vrata gomilaju cipele i odeća.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije