Ako imate ljubimca, psa ili mačku, sasvim smo sigurni da ste naučili da živite sa dlakama i da su postale praktično sastavni deo svakodnevice.

Uprkos pokušajima da ih očisitite i otarasite ih se, one se tvrdoglavo pojavljuju i to doslovce svuda - na tepihu, nameštaju, vašoj garderobi, čak i u kupatilu... A ponekad je prava gnjavaža rešiti ih se i usisivač ne pomaže, kao ni samolepljivi valjak koji skuplja dlake.

No, jedna članica na popularnoj Fejsbuk grupi "Mrs Hinch Cleaning Tips" otkrila je svoj genijalni trik za čišćenje dlaka ljubimaca sa tepiha, a ova caka može da posluži i na kauču, krevetu, čak i kaputu i sličnim, malo grubljim komadima garderobe.

Naime, ova žena je otkrila kako kamen za skidanje viška kože sa peta zapravo ima još jednu sjajnu primenu - odlično prikuplja dlake i skoncetriše ih na jedno mesto, kada je daleko lakše ukloniti ih.

"Prijatelji životinja, ovo može da vam promeni život", jednostavno je prokomentarisala ova vlasnica psa uz dve fotografije koje ilustruju postupak.

Njena je objava prikupila više od 115.000 lajkova, ali i preko 70.000 komentara u ovoj grupi, a neki od članova takođe su dali svoje "metode" za čišćenje dlaka, pa su otkrili da koriste gumene rukavice za čišćenje sa reljefnim delom, te četku za obuću sa sitnim i grubim dlačicama.

Kako vi izlazite na kraj sa dlakama vaših ljubimaca - imate li neku posebnu tehniku?

Tekst: S. P.

Izvor: Blic Žena