Ako svake godine pred Uskrstražite ideje jer želite sasvim drugačiju prazničnu dekoraciju, onda su jaja farbana bojom i uljem savršen izbor za vašu uskršnju korpu, piše Lovesensa.

Prethodnih godina mermerna i ombre jaja bile su omiljeni izbor mnogih kreativnih dama, ali ove godine čuvena TV voditeljka i poznata blogerka MartaStjuart poigrala se bojama i napravila novi trend u šaranju uskršnjih jaja - ova jaja izgledaju kao da su metalizirana.

Na prvi pogled izrada ove šare deluje komplikovano, ali trik je u jednoj čarobnoj namirnici.

Postupak izrade metaliziranih jaja počinje tako što jaja premažete alkoholnim sirćetom. Glavni trik je to što u farbu za jaja treba dodati kašičicu maslinovogulja i pomešati sa bojom. Naravno, ulje će isplivati na površinu i zadržati se na njoj. 

Jaje stavite u kašiku i polako provucite kroz boju. Mehurići ulja zaštitiće jaje od farbe i dobićete predivne šare.

Ofarbana jaja ostavite da se osuše, a zatim pomoću štapića za uši obojenu površinu jaja premažite gliterom u odgovarajućoj boji, a srebrni gliter postepeno nanesite na belu površinu jajeta.

Najbolji efekat dobićete ako koristite bela jaja.

U video prilogu je prikazan postupak za farbanje jaja mešavinom ulja i farbe, a boja, naravno, može biti po vašem izboru.

Pogledajte video snimak!

Izvor: Lovesensa