Soda bikarbona je magična u svakom slučaju, a mi vam donosimo 14 jednostavnih primena u domaćinstvu koji će vam olakšati život.

Sigurno ćete otkriti neke stvari koje do sada niste znale. A da ne spominjemo korist od primene ovih saveta, piše Stil.

Miris

Ako se želite rešiti neugodnih mirisa koristite sodu bikarbonu. Otkud god oni dolazili, stavite malo sode bikarbone u otvorenu kutiju pa je postavite u ormar, frižideu i slično.

Pedikir

Ako želite da napravite mali spa tretman za svoja stopala kod kuće, dodajte malo sode bikarbone u toplu vodu, jer je ona odlična za omekšavanje kože.

Mrlje

Soda bikarbona odlična je i za uklanjanje mrlja. Samo je dodajte standardnim sredstvima za čišćenje, a zatim primenite i na mrlju.

Tepih

Ako želite da vaš tepih lepše miriše, pospite sodu po njemu te ga ostavite tako nekoliko minuta da deluje. Zatim ga pređite usisivačem. Isto možete primeniti i na madracu.

Pasta za zube

Ujutro pre posla shvatite da ste potrošili svu pastu za zube. Rešenje? Pomešajte malo sode bikarbone sa vodom, za čišćenje i svež dah.

Probava

Soda vam može pomoći i kod zdravstvenih problema. Ako imate problema sa probavom, pomešajte kašičicu sode sa čašom tople vode i popijte.

Cipele

Ništa čudno da i cipele imaju neprijatan miris, ali i ovde može pomoći soda. Pospite unutrašnjost cipela sodom, jer ona odlično otklanja miris. Istresite višak sode pre nego što se obujete.

Toalet

Ispiranje je nešto sporije i slabije nego inače? Upotrebite malo sode, kako bi "odčepila" problem.

Cveće

Dodaj kašičicu sode bikarbone u vodu, u koju ćete staviti cveće, kako bi ono što duže ostalo sveže.

Metal

Prljavijim loncima i tiganjima takođe ćete vratiti stari sjaj uz pomoć sode.

Svrab

Svrab izazvan ubodom komaraca se takođe rešava ovim magičnim prahom. Napravite rastvor od sode bikarbone i operite kožu, ublažiće čak i opekotine.

Kosa

Dodajte malo sode bikarbone u svoj omiljeni šampon, kako biste dodatno osvežili kosu.

Veš

Soda kao dodatak deterdžentu za pranje veša, kao rezultat ima još veću svežinu.

Osveživač vazduha

Pomešajte sodu bikarbonu i svoje omiljeno eterično ulje paupotrebite smesu kao osveživač vazduha.

JEFTINA GENERALKA BEZ OTROVA

Izvor: Stil, Index