Otkrivamo vam najjednostavniji način za pranje patika, kojim ćete svojoj omiljenoj obući vratiti nekadašnju blistavost. Pre pranja, svakako treba da pogledate način održavanja i izaberete što nežniji program pranja.

Pre nego što patike stavite u veš mašinu, potrebno je da ih dobro zaštitite kako se one tokom pranja ne bi oštetile.

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠE PATIKE ZA PROLEĆE/LETO 2018. GODINE: ovo su moderne patike koje će svaka žena želeti da obuje (FOTO)

Uputstvo:

1. Veče pre pranja, sipajte po tri kašike sode bikarbone u svaku patiku i ostavite da odstoji do ujutru. Sutradan, istresite sodu iz patika.

2. Skinite pertle i stavite ih u jastučnicu ili kesicu za pranje kako se ne bi zamrsile. Tek takda ih stavite u mašinu. Odstranite što više blata i prljavštine sa patika, uz pomoć četkice za čišćenje.

3. Trudite se da patike nikad ne perete same u mašini, već planirajte pranje tako da bubanj popunite i nekom starom jaknom ili trenerkama kojima je vreme za pranje! Oni će napraviti ravnotežu i sprečiti udaranje patika u mašini.

PROČITAJTE JOŠ: JEFTIN TRIK UKLANJA NEPRIJATAN MIRIS OBUĆE: ovaj sastojak svako treba da stavi u patike

4. Koristite tečni deteržent (ako je osetljiva boja patika, sipajte tečni sapun) i uključite mašinu na hladno pranje. U zavisnosti od mašine, trebalo bi da program traje od 30 do 40 minuta.

5. Izvadite patike iz veš mašine i ostavite ih da se osuše. Nikada ne stavljate obuću u mašinu za sušenje, jer temperatura može oštetiti lepak.

Izvor: Kurir