Dobar feng šui podrazumeva pravilan raspored elemenata u kući i slobodan protok pozitivne energije, ali to ponekad nije dovoljno, piše Lovesensa.

Provale i krađe dešavaju se u kućama širom sveta nažalost skoro svakog dana. Međutim, feng šui stručnjaci veruju da njihova tehnika može da zaštiti dom od takvih nevolja.

PROČITAJTE JOŠ: Ova životinja privlači novac, sreću i zdravlje: evo koji kućni ljubimac ispunjava želje ukućanima (FENG ŠUI)

Jedan vid zaštite jeste Bagua ogledalo čiji okvir izgleda kao osmougao. Ovo ogledalo se postavlja iznad ulaznih vrata ili sa strane kuće ka pravcu iz koga verujete da može doći potencijalna opasnost.

Iako je efikasno, feng šui stručnjaci veruju da Bagua ogledalo nije dovoljno kako bi potpuno zaštitili dom. Mnogi veruju da je protiv ovakvih situacija najbolja zaštita feng šui figura pod nazivom Fu Dogs (pola lav, pola zmaj) koja treba da se drži u blizini ulaznih vrata.

PROČITAJTE JOŠ: FIGURA ZA VIŠE NOVCA I SREĆE: zašto feng šui ZMAJ treba da se čuva u svakoj kući

Međutim, mnogi feng šui stručnjaci koji su imali problema sa provalama u kuću ističu da je jedna tehnika pored svih elemenata najdelotvornij. Kada odlazite od kuće vizualizujte svoj domi zamislite kuću okruženu belom svetlosti koja simbolizuje pozitivnu energiju. Na taj način stvarate energetski štit oko kuće i sprečavate mogućnost nesreće.

Uprkos svim tehnikama, stručnjaci ističu da feng šui nije magija, pa ako ste često imli problema sa provalama i krađom nabavite alarm. Dodatan savet je da kuću ukrasite svetlom, različitim, lampicama i svetiljkama, što će stvoriti utisak da ste kod kuće iako niste, a i učiniće da vaš dom izgleda čarobno.

Izvor: Lovesensa