Moderan, persijski i tepih sa resama odavno su često viđeni detalji svakog doma, ali ovaj tepih baciće sve moderne prostirke u zaborav, piše Lepa & srećna.

Holandska dizajnerka Yvette Laduk još 2005. godine stvorila je od tepiha pravo umetničko delo, a godinama je interesovanje za ovaj dizajnerski komad sve više raslo.

PROČITAJTE JOŠ: Praktičan i ekskluzivan nameštaj za dnevni boravak: ovakav stočić niste još videli, a ceo Internet ga želi (VIDEO)

Naime, reč je o tepihu, imitaciji isečenog drveta, odnosno prstena stabla na horizontalnom preseku, sa korom i rustičnim godovima. Ono što posebno oduševljava jeste da je tepih izrađen od kvalitetnih vatrootpornih sintetičnih vlakana. Nijedan od materijala, a ni način izrade tepiha nije toksičan i garantuje izdržljivost godinama. Ljubiteljima prirode posebno se dopalo to što tepih nikako ne može da šteti životnoj sredini.

Kako izgleda tepih od lišća i koliko ovi tepisi koštaju pogledajte na sledećoj strani!

PageBreak

Međutim, drveni tepih nije jedini fantastičan izum holandske dizajnerke, već iste simpatije privlači i tepih sa dezenom lišća. Ovaj tepih ima dva lica, na jednom je zeleno lišće, a na drugom suvo jesenje lišće. 

Cena za "drveni tepih" kreće se od oko 200 pa do više od 2 000 evra, u zavisnosti od veličine, dok cena za tepih "od lišća" prelazi 1 500 evra.

PROČITAJTE JOŠ: IZVOR BAKTERIJA I BOLESTI U SVAKOJ KUĆI: ovo je najopasnije mesto u kuhinji po vaše zdravlje

Iako ćete ove tepihe najbolje iskoristiti u dnevnoj sobi, ne zaboravite da se savršeno uklapaju u svako dvorište!

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) Svaka kukica može da se upotrebi: 37 načina da uštedite novac i napravite red u kući

Sve slike tepiha pogledajte u foto galeriji!

Originalan tepih u koji ćete se zaljubiti: evo zašto su drveni tepih i prostirka od lišća oduševili ceo svet (FOTO)
LepaiSrecna Author: Liesbeth van der Vis Description: Wie/wat?: Yvette Leduk aan het werk in haar werkplaats. Plaats: hazerswoude Adres: Rijndijk 107-109 Telefoon: 06-55751315 Tijdstip: wo 9-2-2011 / 12:30 uur Foto Liesbeth van der vis Software:Adobe Photoshop CC 2015 (Macintosh) Created: 2017:04:06 23:39:57

Izvor: Lepa & srećna

LepaiSrecna Neobičan tepih za ljubitelje originalnog stila i prirode!