Skoro svaki domaćin i domaćica u Srbiji svojim gostima poklanjaju jaje za vreme uskršnjih praznika, a to se posebno odnosi na mališane! Ukoliko se ovaj običaj poštuje i u vašoj kući, onda imamo savršenu ideju za vas, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: Uskrs - FARBANJE JAJA: kako da ofarbate jaja na pari (VIDEO)

Umesto da poklonite jednostavno i obično jaje, najdražim osobama možete pokloniti jaje sa radosnom porukom. Varate se ako mislite da se ovakva jaja kupuju, jer i vi možete da ih napravite kod kuće.

Ukoliko želite ovu dekoraciju za jaje, ona će najlepše izgledati ako imate mašinu koja seče slova različitih fontova. Ali, ako nemate ovo pomagalo, onda možete napisati ili nacrtati na papiru poruku ili ukras i zalepiti ga na jaje. Ova dekoracija se uglavnom stavlja na ukrasna jaja koja nisu za jelo kako bi jaje bilo uspomena i sećanje na praznike i na onoga ko vam je jaje poklonio.

PROČITAJTE JOŠ: Uskrs - FARBANJE JAJA: najlepši način da ukrasite jaja penom za brijanje (VIDEO)

Ukoliko ne želite da pišete poruke na papiru, možete kupiti nalepnice u knjižarama, galerijama ili prodavnicama mešovite robe. Međutim, sigurno smo da će poruka koju sami napišete ostaviti lepši utisak.

Na jajima napišite ono što želite da poručite prijatelju ili članu porodice, šaljive poruke su uvek prihvatljive, ali i čestitke za sreću, kao i hrišćanske poruke i pozdravi.

Izvor: Lepa & srećna