Predstavljamo vam uskršnju dekoraciju kojom su domaćice na Internetu potpuno oduševljene! Verovali ili ne, sada možete da ukrasite jaja penom za brijanje, a rezultat je čaroban, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: Uskrs - FARBANJE JAJA: šaranje jaja ukrasnim šljokicama (FOTO + VIDEO)

Jeftina i vrlo jednostavna dekoracija učiniće da vaša uskršnja korpa izgleda šareno i veselo. Ova tehnika farbanja jaja zabaviće vas, a posebno će biti oduševljeni najmlađi članovi porodice.

Mnogi su pokušavali na jajima da dobiju efekat mermera na razne načine, ali ovaj trik je napokon zadovoljio želje mnogih kraeativnih domaćica. Kako biste dobili savršenu šaru i boje koje se pravilno prelivaju potrebno vam je nešto penasto, a pena za brijanje je najbolji izbor jer je pristupačna za svačiji budžet, a mnogi je već imaju u kući. Pored toga što se boje lepo prelivaju i prave unikatnu šaru, pena ipak omogućava da na njima ostane fin oblik, a ne mrlje od preklapanja boja.

PROČITAJTE JOŠ: Običaji za Vaskrs: pravoslavna pravila za farbanje jaja

Stavite penu za brijanje u posudu, najbolje u pleh, i potpuno je razmažite da dobijete ravan sloj. Preko pene sipajte boju za farbanje jaja, ali tako da napravite tufne jednu blizu druge, pa čačkalicom povežite tufne i dobićete zanimljivu šaru. Preko šare prevucite jaje, kao u video prilogu, i ostavite da se osuši 20 minuta. Kada se jaja osuše krpom lagano uklonite višak pene i dobili ste perfektna šarena jaja

Pogledajte uputstvo u video prilogu, pa i vi ukrasite jaja za Uskrs penom za brijanje!

Izvor: Lepa & Srećna