Originalna, kreativna i bez puno truda, ova ideja za farbanje jaja sigurno će oduševiti sve koji vole drugačije praznične dekoracija, piše Lepa & srećna.

Za ovu zanimljivu tehniku nije vam potrebna četkica, jer nećete tačkice ručno stavljati! Potrebno vam je nekoliko vrsta zrnaca, plastične čaše i boje za jaja. Uz samo nekoliko poteza od  nečeg što liči na kuhinjski nered napravićete pravu uskršnju čaroliju.

Ova jaja su posebna jer imitiraju prirodu, pa nas podsećaju na pegava jaja preprelice. Ali, najviše će se dopasti deci jer podsećaju na bombone u obliku jaja koje se deci kupuju na Uskrs.

PROČITAJTE JOŠ: Uskrs - FARBANJE JAJA: šaranje jaja krep papirom (FOTO)

Prvo obojite klasično jaja sa bojama za farbanje jaja. Potrudite se da nijanse budu svetlije, kako bi se pegice lepo istakle. Kada ste skuvali i obojili jaja vreme je da na njih stavite simpatične pege.

Pre nego što počnete sa dekoracijom radnu površinu prekrijte starom tkaninom koju više nećete koristiti ili papirom, kako ne biste bojama oštetili nameštaj.

Za izradu pega biće vam potrebne plastične ili kartonske čaše, prehrambena boja i različita zrnca. Izbarite krupnije i sitniije zrnevlje kako bi pegice bile različite veličine. Na primer, možete da koristite pasulj, pirinač, kikiriki, zrnca pšenice i kukuruz kokičar.

Različite zrnca sipajte u različite čaše, pa u čaše sipajte prehrambenu boju. Na primer, u čašu sa pirinčem sipajte zelenu, a u čašu sa kikirikije crvenu. Promućkajte čašu kako bi se boja i zrnca sjedinili. Najbolje bi bilo da boje za pegice budu tamnije kako bi se šara istakla. 

PROČITAJTE JOŠ: Uskrs - FARBANJE JAJA: Malci na jajima za sve ljubitelje popularnih crtaća (FOTO + VIDEO)

Ubacite obojena jaja u čašu, pa je zatim promućkajte dok je jaje unutra. Ubacujte jaja u čaše u zavisnosti koje boje želite pegice, ali jedna od najlepših kombinacija su svetla jaja sa pegicama u istoj, ali tamnijoj nijansi. Na primer svetlo zelena mogu da imaju tamno zelene peckice, roze crvene...

Zatim jaja ostavite da se osuše, a najbolje bi bilo da u stiropor ubodete iglice i na tome sušite jaja kako se pegice ne bi pokvarile.

Pogledajte detaljno video uputstvo za izradu pegavih jaja!

Izvor: Lepa & srećna