Javnost širom sveta uznemirena je vešću da je još jedno dete stradalo početkom 2016. godine kada se komodica sa fiokama preturila i pala na njega.

Malog Teda (22 meseca) roditelji su pripremili za popodnevno spavanje, a kada je dvadesetak minuta kasnije mama ušla da ga obiđe, našla ga je na podu, pod oborenim fiokarom. Niko nije čuo da li je Ted vrisnuo, niko nije čuo kad je fiokar pao.

PROČITAJTE JOŠ: Trik za sve mame: očistite mrlje od markera na zidu dečije sobe (JEFTINO, URADI SAM)

Ponekad su odrasli skloni da zanemare potencijalne opasnosti koje vrebaju od teških komada nameštaja ili televizora. Zbog toga morate da pogledate ovaj video! 

Zbog bezbednosti deteta u domu neophodno je ankerisati komade nameštaja kao što su fiokari, cipelarnici, komode ili police s televizorima. 

Ono što bi svaki roditelj mogao da uradi jeste da već danas zatipluje teške komade nameštaje koje mogu da povrede pa čak i usmrte dete. Par stotina dinara i oko dvadestetak minuta rada, mogu da spreče da cipelarnik, fiokar ili televizor padnu preko deteta koje nije svesno opasnosti. 

"Nekoliko rupa na zidu i nameštaju mogu da se poprave, ali rupe u srcu - nikada", napisala je jedna mama u Masačusetsu, u Americi, kada je njeno dete stradalo ovakvim nesrećnim slučajem

U nastavku pogledajte dva VIDEA, prvi koji pokazuje rekonstrukciju potencijalne nesreće, dok drugi nudi savete kako da učvrstite nameštaj i tako spečite tragediju!

1.

2.

Tekst: M. M.

Izvor: Lisa