Ulazna vrata predstavljaju prvi i glavni činilac dotoka pozitivne energije u dom, a kupatilo je čest krivac za dalji nepovoljni razvoj energetske situacije.

Zašto? Vrlo često se dešava da je raspored u kući takav da se ulazna vrata i vrata od kupatila nalaze jedna naspram drugih.

To dovodi i do situacije da univerzalna energija ili či dolazi u dom kroz ulazna vrata, ali kroz vrata kupatila veći deo te energije otiče. 

Da li je moguće sprečiti ovaj proces i poboljšati prisustvo pozitivne feng šui energije u vašoj kući ukoliko imate baš ovako rasporepđena vrata? Da, moguće je! Prenosimo vam nekoliko praktičnih saveta koji će umanjiti efekte negativne feng šui energije.

VIŠE: Feng šui biljka koja donosi novac: naučite kako da gajite krasulu i privučete energiju bogatstva

1. Uvek zatvarajte vrata od kupatila.

Iako je ovo feng šui savet koji bi trebalo da upražnjavate uvek, bez obzira na to gde se nalaze vrata od kupatila, u opisanom slučaju, ovo pravilo je neophodno poštovati. Kako bi či dobro proticao kroz vaš dom, morate da sprečite svaku mogućnost da ode.

2. Uredite kupatilo po feng šui pravilima.

Trebalo bi da svaki deo vaše kuće bude uređen po feng šui pravilima, posebno segmenti koje je teško adaptirati - na primer vešernica ili  vrata od garaže.

VIŠE: Kupatilo po feng šuiju

3. Pozitivnu feng šui energiju fokusirajte i usmerite na glavni ulaz.

Što je feng šui pozitivniji i bolji na vašem glavnom ulazu, smanjuje se verovatnoća da pozitivna energija nakon što uđe na glavni ulaz izađe kroz vrata od kupatila koja se nalaze naspram njih. Budite svesni značaja Čia i uradite sve da ga održite svežim i jakim.

VIŠE: Feng šui saveti: 6 boja koje donose dobro raspoloženje i bogatstvo u dom

4. Napravite jaku fokalnu tačku koja će privlačiti energiju.

Ukoliko imate jaku centralnu tačku u blizini glavnog ulaza, ona će pozitivnu energiju usmeravati u delove kuće u kojima želite da budu. Zid koji se nalazi između kupatila i naredne prostorije okrečite u lepu boju ili uzgajate bujne biljke - to će poslužiti kao putokaz pozitivnoj energiji.

5. Ojačajte Bagua zone vašeg glavnog ulaza, ali i ulaza u kupatilo.

Kada ojačate određene bagua delove vaše kuće, poboljšaće se protok pozitivne energije u celoj kući. Ovo se posebno odnosi na "problematične" delove u kući, kao što su: kupatilo, vešernica, podrum ili garaža. Ukoliko ovim prostorijama ne posvetite dovoljno feng šui pažnje, ništa dobro niste uradili. Ignorisanje problematičnih feng šui zona samo pogoršavate već postojeće probleme.

Tekst: Jelena Davidović

Izvor: Lisa / Moj stan