Osim što ponekad popijete pivo u društvu, možete da ga iskoristite i na mnoge druge načine, a neki su totalno neočekivani!
Marinirajte govedinu
Mariniranjem u pivu, govedini možete da dodate još jedan sloj ukusa koji će istovremeno da uništi neke od loših hemikalija koje mogu da se stvore na mesu za vreme roštiljanja.
Operite kosu
Pomešajte pivo s malo destilisane vode i omiljenim eteričnim uljem i imate tečnost koja će kosu isprane, dosadne boje pretvoriti u sjajnu, hidriranu "grivu".
Kontrolišite štetočine u vrtu
Ostavite blizu bilja pivo u niskoj posudi i tako ćete na organski način, bez hemikalija, otrovati štetočine koje će da budu dobar plen pticama.
Ispolirajte činije
Neka se dobro namoče u pivu, a zatim ih izribajte i biće kao nove.
Koristite ga za spavanje
Ali ne na način da se napijete i zaspite. Umesto toga, operite jastučnice u vodi u koju je dodato malo piva, i pustite da vas miris omami u svet snova.
Ublažite bol u mišićima
Ako imate pivo u limenci, zamrznite ga i iskoristite za hlađenje upaljenih mišića.
Okupajte se
Pomešajte omiljeno pivo sa sapunom na bazi maslinovog ulja i nastavite s kupanjem. Što duže ostanete u kadi, to će vam posle biti mekša i nežnija koža.
Ispecite hleb
Pivo i hleb kao da su stvoreni jedno za drugo. Imaju iste osnovne sastojke, a gljivice iz piva pomoći će u dizanju hleba. Iako će alkohol da ispari, moći ćete da osetite njegov ukus u tragovima.
Osvežite travnjak
Malo pošpricajte pivo po travnjaku jer će fermentisani šećer pripomoći rastu, a kiselina će da ubije sve loše što bi moglo da raste na travi.
Opustite prečvrsto pričvršćene šrafove
Mehurići iz piva će da uklone rđu sa metala. Polijte ih pivom i nakon što se neko vreme budu natapali, iznenadićete se kako se lako odvijaju.
Očistite nakit
Kao i činije, i nakit možete da natopite u pivu kako bi mu vratili onaj stari sjaj.
Rešite se mrlja
Ako vam na tepih tokom večeri kapne crno vino, samo preko mrlje polijte pivo i počnite s čišćenjem. Jedino na šta treba da pripazite jeste da nakon čišćenja iz tepiha izvučete miris piva.
Ispecite pile na limenci piva
Ovo jelo je sjajno jer pre nego što počnete morate da otpijete pola limenke. Zatim pecite na roštilju pile nataknuto naglavačke na limenku. Nakon nekog vremena piletina će da bude vlažna i puna ukusa.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka