Čaršav nije savršeno zategnut

Možda vam deluje da nije bitno da vam čaršav bude savršeno zategnut. Međutim, neuredno postavljen čaršav i te kako utiče na izgled cele sobe kao i na udobnost. Nekada se samo u bolnicama i vojsci insistiralo da kreveti budu zategnuti, bez neurednih ćoškova. Danas će vam svaki dizajner savetovati da je zategnut krevet imperativ.

Lepo namešten krevet sa zategnutim čaršavom deluje udobno i poziva na odmor i lepe snove. U prodavnicama možete pronaći čaršave sa lastišem koji će vam pomoći da tak efekat i postignete.

VIŠE:Koju boju je najbolje izabrati za posteljinu

Ne pospremamo krevet svakog jutra

Nismo baš svako jutro orni i naspavani, ali pospremanje kreveta u kome smo prethodnu noć spavali je jedna od osnovnih stvari.

Priča kako je neophodno da ostavite krevet nespremljen kako bi se izvetrio ustajali vazduh je, naravno, mit. Jutro je najbolje započeti pospremanjem kreveta jer ste jedan mali, ali važan zadatak završili i možete početi sa ostalim svakodnevnim obavezama. Ovo pravilo se posebno odnosi na garsonjere i male stanove ili ako će vam, čim se vratite s posla, doći gosti. Kada ujutru prebrinete jedan mali deo kućnih obaveza, sigurno ćete se lakše skocentrisati na ostale.

VIŠE: 5 stvari koje se nikako ne smeju naći u vašem krevetu

Ne peglate čaršave

Kao i pospremanje kreveta i peglanje nije omiljeni posao. Međutim, ne samo da je velika razlika u izgledu, već i osećaj kada spavate u mirišljavoj i ispeglanoj posteljini. Nekim čaršavima poput flanelskih to nije potrebno, ali ako imate posteljinu od lana ili pamuka neophodno je da izdvojite vreme i posvetite se peglanju.

VIŠE:Feng šui upozorenje: ovi položaji kreveta su loši za vaše zdravlje

Ne ukrašavamo krevet zanimljivim detaljima

Ako ste se pobrinuli da vam krevet bude udoban, posteljina čista i opeglana, potrudite se da dodate neki zanimljiv detalj. Nekoliko šarenih jastučića ili ćebe zanimljivog dezena osvežiće ne samo krevet već i celu sobu.

Izvor: Lisa / Moj stan