Previše ženstvenih detalja. Karneri, resice, pink ukrasi! Nipošto ne preterujte sa ženstvenim detaljima koji mogu biti odlični dok ostanu zaista detalji. „Čitav stan u pink boji? Nipošto!“, kaže dizajnerka Nikol Fuler.

Aranžmani od veštačkog cveća. „Ako ugledam u vašem domu aranžman od svilenog cveća, to za mene znači samo jednu poruku – odustala sam od svega i za mene više nema nade“, tvrdi Suzan Ferije.

Plišane životinje (naročito na krevetu). „U domu jedne žene mora biti jasno da odiše ljubavlju“, kaže dizajner Džon Kol. „Međutim, to ne uključuje i uspomene iz detinstva. Ako ste odrasla devojčica, poklonite svoje igračke onima koje još nisu odrasle!

Uramljene poruke, naročito one koje su inspirativnog karaktera. „Još ako su izrađene goblenom, poruke u stilu – život pripada samo tebi – poručuju da je osobi neprekidno potrebna pomoć i podrška“, kaže Suzan Ferije.

Kozmetički proizvodi na svakom mestu. Ako ih ima u kupatilu, na komodi u dnevnoj sobi, pred ogledalom u predsoblju, to je već dizajnerski problem. „Zaista nije neophodno da svako ko vam uđe u kuću stekne punu sliku o tome koliko kozmetike i šminke vi upotrebljavate“, kaže dizajner Rajan Vajt.

Kolekcije lutaka. Zbirke igračaka, generalno, a naročito lutaka, pokazuju da ste zauvek ostali zarobljeni u detinjstvu, misli M. A. Alen. „Doživljaj je jeziv, a naročito odbija muškarce“, kaže ova mlada dizajnerka.

Porodične fotografije pored kreveta. Dizajneri imaju samo dve reči za to: nimalo seksi!

Mnoštvo fotografija kućnih ljubimaca. „Koliko god da su slatki, ako ispunite zid njihovim slikama, to nikad ne ispadne dobro“, kaže Fulerova.

Uspomene iz srednje škole. Dizajneri su i tu nemilosrdni: ti su dani prošli!

Mnogo rasparenih komada nameštaja. Dom u kojem ima mnogo rasparenih komada deluje konfuzno. Jedan do dva „stil brejkera“ su sasvim prihvatljivi i čine enterijer dinamičnim.