Kada krenete na godišnji odmor ili čak samo i na vikend, potrudite se da najvrednije stvari ne ostavite u prvoj fioci, ispod donjeg veša ili na polici, između knjiga koje se mogu srušiti u jednom potezu!

Budite maštoviti i sakrijte ih tako lukavo da mogu biti "na oku" ali pritom u potpuno naivnim spremištima.

Pogledajte domišljata mesta koje će nadmudriti i najlukavije lopove:

Stari usisivač

Usisivač koji više ne koristite može biti sjajno mesto da sakrijete vredni nakit ili novac. Jednostavno samo izvadite kesu i očistite unutrašnjost. Odložite usisivač u garažu ili orman i budite sigurni da je vaše bogatstvo sačuvano!

Lažno kamenje

Obogatite svoje dvorište velikim lažnim kamenjem koje će ustvari sakriti vaše vredne sitnice. U praznu flašu stavite stvari, a zatim na vrhu zalepite veliki kamen. Flašu zakopajte u zemlju i vaše bogatstvo je sačuvano do vašeg povratka.

Lažna utičnica

Lažna utičnica je najbolji način da sakrijete vredan nakit ili ušteđevinu. U Americi na sajtu Amazon, možete kupiti lažni šteker sa fiokom koji se ukrađuje u zid i namenjen je upravo za ovakve situacije. Ne morate naručivati sa američkih sajtova ove fantastične izume već improvizujte. Skinite masku sa utičnice i u plastičnu kutiju odložite vredne stvari, a zatim vratite masku i vaše sitnice čekaće vas na sigurnom dok se ne vratite.

Flaša vode

Većina domaćica drži rezervu vode za cveće ili za slučaj nestašice. U moru punih flaša sa vodom sakrijte i jednu u kojoj neće biti vode već samo na dnu providna kesica sa novcem ili nakitom.Budite lukavi pa je što bolje zamaskirajte kako se lopov nikad ne bi setio da proverava da li su sve flaše zaista pune vodom.

Zidni sat

Lep sat na zidu u dnevnom boravku koji osim što vam krasi prostoriju i pokazuje tačno vreme može vam poslužiti da sakrijete određene sitnice. U bolje snabdevenim prodavnicama u inostranstvu možete kupiti sat specijalno za ove prilike, sa dodatnim delom koji služi  za odlaganje vrednih stvari. Međutim, možete improvizovati, tako što ćete sami napraviti ovaj dodatni deo ili iskoristiti uobičajene šupljine u plastičnom telu sata.

Napomena: Iako su ovi načini lukaviji i domišljatiji od običnih mesta na kojima obično odlažete mesta, imajte u vidu da ne garantuju 100% sigurnost vašeg bogatstva. Bolje je da na svih pet mesta rasporedite određene stvari - ukoliko dođe do krađe, da bar nešto sačuvate. Sigurni smo i da će vas ovaj tekst inspirisati da nađete pravo mesto za vaš lični, tajni "sef" za koji niko neće znati...

Pročitajte više:

6 načina da sačuvate stvari u domu i uštedite

10 stvari koje ne smemo čuvati u frižideru

Izvor: Lisa / Moj stan