Sledite ovih nekoliko saveta stručnjaka i iznenadićete se koliko možete da uštedite, a da ne govorimo o tome kako će vam se sve ređe događati da bacate hranu koju niste uspeli da iskoristite.

Proverite koji su artikli na akciji.

Ovo pogotovo važi za inače skuplje proizvode.

Skoro u svakoj prodavnici uvek ima artikala koji su na akciji, a ako će vam trebati (posebno ukoliko su u pitanju zamrznuti proizvodi, koji mogu duže stajati) - šteta je propustiti.

Nema veze što ih nećete odmah spremati, kada dođete kući stavite ih u zamrzivač i jednom će dobro doći.

Kupujte konzervirane stvari.

Zalihe proizvoda u konzervama uvek dobro dođu, i što je najbolje od svega - dugo traju.

VIŠE: 10 stvari koje ne smemo čuvati u frižideru

Ako kod kuće imate gde da ih držite, ekonomično je napraviti zalihe. Od svega po malo.

Izbegavajte da imate zalihe baš svih artikala.

Ako niste sladokusac, na primer, ne morate uvek u svom domu da imate zalihe proizvoda koji su namenjeni za izradu kolača. Namirnice koje konzumirate često kupujte samo ako već imate u planu neki recept, i ne kupujte u velikim količinama.

Sveže nije sveže zauvek.

Sveži bosiljak, luk, kupus i šargarepa su stvari koje se brzo kvare. Bosiljak možete kupiti u tegli (pa ćete ga držati u kuhinji i uvek imati svežeg), međutim ostale nabrojane namirnice nemojte da kupujete u većim količinama osim ako ih ne koristite često. Kupujte ih svaki drugi, ili treći put kada obavljate nabavku namirnica.

Izvor: Magazin.hr