Dugme

Ako i vi imate problem da sačuvate minđuše, potražite u svom priboru za šivenje krupniju dugmad i uvucite minđuše u rupice dugmića. Osim što će izgledati vrlo simpatično, uvek ćete znati gde se nalazi vaš nakit.

Saksija

Veliku saksiju za cveće koju više ne upotrebljavate operite i odlično će poslužiti u kupatilu kao posuda za držanje toalet papira.

Jastučnica

Kapute ili odela za specijalne prilike, prekrijte starom jastučnicom i stavite u orman. Za razliku od plastičnih kesa, jastučnice neće skupljati vlagu i vaši odevni komadi biće kao novi.

Ovde proverite da li je jastuk na kome spavate "mrtav".

Kuhinjski sunđer

Čist i suv kuhinjski sunđer može otkloniti grudvice sa džempera. Nežno trljajte grubu stranu sunđera po džemperu i otklonite ućebane loptice. Ovde pogledajte koji je najbolji način da se ubiju mikrobi na kuhinjskom sunđeru.

Novčić

Ubacite novčić u vazu sa vodom i dodajte kocku šećera kako bi vam cveće duže trajalo i bilo sveže.

Kašika

Nemojte se brinuti da će vam ruke ceo dan mirisati za luk koji sečete za neki specijalitet. Uzmite kašiku i trljajte njome prste ispod mlaza vode. Neprijatan miris će nestati.

Plastična boca

Kad treba da odvojite belanca i žumanca, prazna plastična boca je savršeni alat - blago je stisnite rukom, prislonite grlić uz žumance u tanjiru i popustite stisak. Vakuum će funkcionisati kao usisivač, a žumance će završiti u boci, za jedan sekund!

Gumica za brisanje

Svi smo koristili ovaj školski pribor uglavnom u školskoj klupi, ali tada nismo znali da će nam jednog dana dobro doći u kuhinji za brisanje ogrebotina sa drvene daske za sečenje ili uklanjanje mrlja sa kožnih cipela i torbi.

Novine

Prebrišite cipele od tamne kože zgužvanom hartijom novina. Dodatno poliranje neće biti potrebno!

Gumene rukavice

Kada naiđe period linjanja, nećete biti srećni kada videte svuda po kući dlake vašeg slatkog ljubimca. Umesto što ćete se nervirati što niste uspeli da usisate sve dlake, predstavljamo vam jednostavno i brzo rešenje. Navucite gumene rukavice i rukom pređite preko površine. Sve dlake će ostati na rukavici, a vi ćete ovaj problem rešiti za tili čas.

Ovde pogledajte 5 trikova snalažljivih domaćica za brzo čišćenje.

Izvor: Lisa / Moj stan