Razumemo da nema svako novca da mu dizajneri do perfekcije uredi enterijer.

Međutim, ukusno sređen dom možete imati uz par dobrih saveta. Pročitajte u nastavku šta su dizajneri enterijera savetovali da ozbiljna i odrasla osoba ne bi trebalo da ima više u svom životnom prostoru.

U slučaju da ste student, ovih 10 stvari još uvek vam se mogu oprostiti.

Nameštaj koji je na rasprodaji

Ukoliko ste napunili tridesetu i dalje kupujete stvari samo da popunite prostor ili jeftine stvari na sniženju koje se čak i ne slažu sa ostalim elementima, vreme je da stavite tačku na to. Došlo je vreme da novac uložite u neke klasične komade i oplemenite prostor pravim detaljima.

Neuramljeni crteži ili posteri

Ovo je prihvatljivo da se vidi jedino u dečijim ili studentskim sobama. Dovoljno ste odrasli da biste u dnevnoj sobi lepili postere omiljenih pevača ili umetničke slike bez rama. 

Fluorescentne podne lampe

Svetlo u stanu treba biti prijatno za oči, tako da na ove detalje zaboravite ukoliko želite da prostor bude ukusno sređen. Izaberite neku lampu koja ima blago osvetljenje i prija očima. Ovde pogledajte jednu zanimljivu lampu koja menja raspoloženje.

Jeftina posteljina

Ne postoji dovoljno dobar razlog za kupovinu jeftine posteljine koliko god godina imali. Pritom ne mislimo da kupite najskuplju, ali za posteljinski set od kvalitetnog materijala i pristojnog dezena smatramo da možete da izdvojite u svojoj tridesetoj godini. Ulaganje će vam se višestruko isplatiti, jer će kvalitetna posteljina sigurno potrajati dve decenije! Mnogo duže nego neke pomodne sandale za koje ćete izdvojiti astronomsku sumu... Ovde pročitajte kakvu posteljinu je poželjno kupiti i u kakvoj boji.

Nespremljen krevet

Samo 60 sekundi ujutru je potrebno da pospremite krevet u kome ste spavali i okrenete se svakodnevnim obavezama. Zgužvani čaršavi i ćebad na gomili mogu se tolerisati tinejdžerima ali ne i odrasloj osobi.

Plastično posuđe

Ukoliko ne planirate piknik ili neki roštilj u prirodi, ovi detalji vam ni u kom drugom slučaju nisu potrebni.

Kič ramovi za slike

Svi volimo da gledamo, čuvamo slike i rado se vraćamo dragim uspomenama. Slažemo se da treba da ih čuvate, ali ne u šarenim dečijim ramovima koje ste dobili za rođendan u osnovnoj školi. Kupite neki kvalitetniji ram i u njega stavite svoju omiljenu sliku, a stari šareni sačuvajte u fioci sa ostalim dragim stvarima iz detinjstva (i to samo ako smatrate da vam je baš neophodan.Šta sve treba da odmah izbacite iz kuće, pročitajte ovde).

Prazan kamin ili polica za knjige

Cveće ili interesantni umetnički detalji mogu na sjajan način popuniti praznu policu ili prazan prostor na kaminu. Naravno nemojte preterati sa sitnicama, ali nekoliko pravilno odabranih detalja je daleko bolje nego prazan i pust prostor. Ukoliko nemate ideju kakve police da napravite za svoju dnevnu sobu, pogledajte ovde zanimljive ideje.

Veštačko cveće ili drveće

Ne postoji nijedan dobar razlog zbog kog bi enterijer “ukrasili” jednim ovakvim detaljem.

Jastuci koje ste dobili uz kupljenu sofu

Uglavnom su obični ili dosadnih dezena. Za pristojnu cenu možete kupiti ili čak sašiti jastuke koje će čitav prostor oplemeniti  i učiniti ga modernism i zanimljivim.

Ovde možete pročitati kojih još 10 stvari morate eleminisati iz stana već sutra.