Saveti dizajnerke enterijera i autorke emisija “TV šou” i “Dejkiover” Libi Lengton biće vam sigurno korisni pri uređenju zanimljivog i atraktivnog predsoblja.

1. Zapamtite da predsoblje nije samo "prostor kroz koji treba da se prođe", već prostorija za sebe koja podleže svim drugim pravilima uređenja kao i druge prostorije.

Dakle, i tu treba da postoji prostirka, stočić, ukrasi, biljke, sve ono što želite da imate kod kuće. Ako je predsoblje malo, neka i ovi detalji budu mali, ali nemojte ih zaboraviti, kaže Libi Lengton.

2. Ne ustežite se da unesete i raskoš u svoje predsoblje.

Velika predsoblja traže dramu, te ih zato ukrasite velikim stolom ili zidnim ogledalom. “Nemojte koristiti veliki prostor tako što ćete ga natrpati mnoštvom sitnih predmeta. To će uvek delovati neuredno. Izaberite jedan veliki komad, koji će biti kao stub svega drugog što ćete iskoristiti dok budete dekorisali”, preporučuje Libi.

3. U predsoblju morate imati dovoljno svetlosti.

Postavite ogledalo preko puta ulaznih vrata, i svaki put kada se vrata otvore prostorija će se ispuniti prirodnom svetlošću. Noću, tako postavljeno ogledalo će lepše reflektovati veštačku svetlost, i predsoblje će uvek biti puno topline koju bi svaki dom trebalo da ima i revnosno održava. “Pronađite izgravirano, ukrašeno ogledalo za vase predsoblje. Ono ne treba da liči na obično kupatilsko ogledalo”, kaže Libi.