Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 grešaka koje pravimo pri pranju u mašini za sudove

Mašina za sudove je jedan od izuma koji, verovatno, najviše volimo kad nam pomogne nakon slava i rođendanskih proslava kada treba oprati tonu prljavog posuđa. Međutim, da li znamo na pravilan način da je koristimo i sačuvamo je ...

  Izvor: Foto: Profimedia

Iako je na prvi pogled, mašina za sudove jedan od kuhinjskih uređaja jednostavnih za upotrebu, vrlo često pravimo greške zbog kojih ne dobijamo kristalno čiste sudove, a često budu i razbijeni i uništeni.

Obratite pažnju na 6 najčešćih grešaka i nakon ovog teksta nemojte ih više činiti.

Stavljamo previše posuđa u mašinu

Znamo da želite da operete što više sudova odjednom i završite sa čišćenjem kuhinje što pre kako bi se posvetili stvarima koje volite da radite. Međutim, morate biti pažljivi, jer ako stavite previše prljavog posuđa u mašinu, možete napraviti sebi dupli posao. Ako je sudova previše, voda neće uspeti da lepo opere svaki sud.

Povezane vesti

Ne ređamo sudove pravilno

Zapamtite da mašina za sudove nije džak u kojoj ćete strpati što više stvari. Neophodno je strateški složiti praljave sudove kako oni ne bi blokirali deterdžent i kako bi mlaz vode uspeo da stigne do svakakog prljavog suda.

Stavljamo deterdžent pravo u mašinu

Možete postaviti deterdžent pravo u mašinu samo u jednom slučaju - ako ste kupili poseban paketić namenjen za takvo korišćenje.  Ako ostale vrste deterdženta postavite direktno u mašinu može se desiti da se prebrzo rastvori pa neće ostati dovoljno deterdženta za glavni ciklus pranja.

Stavljamo čaše preko držača umesto između

Nezgode prilikom pranja u mašini za sudove su česte ako ne vodite računa gde i kako stavljate posuđe. Najčešće je to slučaj sa čašama koje stavljate preko držača umesto da ih zaštite tako što ćete ih položiti između.

Mešamo srebrno i rostfraj posuđe zajedno

Svoje srebrne kašike i ostale komade posuđa perite odvojeno od sudova od rostfraja. Ukoliko dođu u kontakt ova dva metala mogu zarđati.

Povezane vesti

Peremo drvene i ručno bojene posude u mašini za sudove

Ovu grešku ako ste napravili jednom, verujemo da vam više neće pasti na pamet. Ovaj tip posuđa nije namenjen mašini za sudove i ako vam je stalo do nekog drvenog predmeta koji ste ručno ofarbali operate ga pažljivo i ručno.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije