Sirće

Premda je "zakon" za brisanje porcelanskih pločica, sirće ne treba da upotrebljavate na drvenim podovima, kao ni na pločicama od kamena ili granita. Vrlo brzo ćete uništiti fini površinski sloj i dobićete mat površine.

Sapun / detrdžent

Sapuni i razni deterdženti mogu uništiti tepihe i kožu, a za sobom ostavljaju naslage od sapunice.

Izbeljivač

Hlor u izbeljivaču je agresivan. Idealan je ako ga koristite u kupatilu, ali izuzetno štetan u dodiru sa rostfrajem (sudopera je najčešće napravljena od njega, ali i šporeti pa i drugi kuhinjski elementi). Pažljivo ga koristite i u kupatilu, jer u kontaktu sa nekim drugim sredstvima za čišćenje proizvodi toksična isparenja.

Amonijak

Ovo moćno hemijsko sredstvo nikada nemojte koristiti kako bi očistili mebl na garnituri, jer ćete kao rezultat dobiti uništenu ne samo boju već i mebl na sofi.

Čelična vuna

Ona je dobro sredstvo za čišćenje prljavštine, ali podjednako snažno da uništi kuhinjske elemente ili posuđe od rostfraja. 

Vruća voda

Čišćenje srebrnog posuđa vrućom vodom može ukloniti mrlje, ali takođe može i uništiti i završni sloj pa će posle takvog pranja srebro brzo da potamni. Umesto da ga perete vrelom vodom, bolje je da koristite sredstvo za poliranje srebra.

Oštre metle od sirka

Dobro nam je poznat ovaj predmet za čišćenje, ali nije baš dobro da oštru metlu koristimo na porcelanskim pločicama. Njeni vrhovi mogu da stvore fine, skoro nevidljive ogrebotine na glazuri pločica što će dužom upotrebom dovesti do vidljivih oštećenja.