Idealno rešenje za uređenje doma manjih dimenzija može biti modularna kuhinja, potpuno opremljena jedinica koja je skrivena od pogleda i otvara se po potrebi. Zahvaljujući njoj, veće su mogućnosti za korišćenje prostora manje kvadrature, a organizacija namirnica i rad u kuhinji su olakšani.

Kompanija  “Risors Furničur” (“Recource Furniture”)  bavi se izradnjom modernih komada nameštaja kojima se štedi prostor, a spadaju u dela najboljih i najinovativnijih evropskih dizajnera. Ona je do sada predstavila skrivene spavaće sobe, dnevne boravke i radne prostore, pa ne čudi što su dizajneri odlučili da obogate svoju ponudu nameštajem namenjenim najsloženijoj prostoriji – kuhinji.

Komad modularnog dizajna  pod nazivom “Tajna kuhinja” (“Stealth Kitchen”) je izuzetno praktičan i sadrži sve što je jednoj kuhinji neophodno – frižider, zamrzivač, mašinu za pranje sudova, mikrotalasnu pećnicu, šporet, sudoperu, radnu površinu i prostor za odlaganje namirnica. Sve to sakriveno je iza drvenih površina nalik na kuhinjske elemente, koje se svojim dizajnom izvrsno uklapaju u prostoriju I ne odudaraju od ostatka nameštaja za koji se god stil odlučili.

Ovakva radna jedinica je veoma praktična i pravo je zadovoljstvo kuvati u njoj je u potpunosti opremljena, a to što štedi prostor je samo jedna od njenih prednosti.

Pogledajte fotografije u galeriji slika i potražite inspiraciju za uređenje sopstvenog doma…

Tamara Sorak

LepaiSrecna Idealna za manji stan, ova kuhinja je potpuno opremljena ali čitav njen "sadržaj" nestaje pred očima za tili čas...