Hamid Nikola Katrib, arhitekta iz Rumunije, kaže da se pri uređivanju stana treba fokusirati najviše na boje i oblike, a ključni zahtevi koje je imao za stan koji vam predstavljamo su uglađenost i svežina.

Da bi ostvario ovakav efekat, Katrib je zasnovao paletu na pastelnoj ružičastoj i krem boji koji preovladavaju u dnevnoj i spavaćoj sobi (slike 1 - 7). Sa ovim bojama, sobe su dobile nov, glamurozni izgled. Akcenti u boji starog zlata kao što su lampe, ivice klupskog stočića i decentni ramovi na slikama daju ovim prostorijama i divnu dozu ženstvenosti ali i ozbiljnosti. U trpezariji preovladava bela boja, a zlatnožutu vidimo  je, takođe, u detaljima - buketu na stočiću, lampama iznad stola... zanimljivo je da je komoda u uglu obložena ogledalom pa se u njoj odražava lakirani parket u toploj boji hrasta (slika 8).

U gostinskoj sobi je bela i bež gama razigrana mladalačkijim bojama - tirkiznoplavom, narandžastom i crvenom (slika 9 - 11), dok je kuhinja u elegantnom belom laku dobila novi izgled zahvaljujući atraktivnoj radnoj ploči čiji se motiv ponavlja i na fotografiji na zidu (slika 12 - 13).

Katrib, kao pravi džentlmen, ne otkriva ko je naručilac ovoj sjajnog kolorističkog poduhvata, ali reklo bi se da je u pitanju dama i to sa istančanim ukusom... Godine? Jednostavno se ne mogu pogoditi, zar ne? Pogledajte i sami kako sve izgleda u našoj galeriji

Radmila Jeremić
LepaiSrecna Tri elementa čine prvi utisak o nekom stanu. Prvi su boje, drugi su boje, a treći su.... pogađate... U ovom domu naglašena je otmena, ženstvena paleta!