Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Etno kupatilo za vaše dvorište

Malo etno carstvo napravljeno je od prirodnih materijala i jednostavnih detalja koji su savršeno dopunili čudesnu prirodu...

  Izvor: Foto: Living4media

Kupatilo većina ljudi uređuje oslanjajući se na ustanovljeno pravilo: to je praktična zona u kojoj nam je potreban mir, prostor za zen pauzu. Nalik kuhinjama, kupatila su pre svega prostorije koje iziskuju kako estetsku tako i praktičnu stranu.

Tendencije u svetu kupatila odavno su prevazišle enterijer “obučen“ u belo i kupatila sve više se oblikuju prema karakteru, ali i želji da postanu mala carstva za relaksaciju u kojima se nalaze detalji poput korpi od trske, uramljenih ogledala, polica, drvenih klupica i drugih zanimljivih predmeta.

Posebna atrakcija poslednji niz godina je spoljno kupatilo koje je savršeno osveženje za sve koji imaju baštu. Tu je akcenat na prirodnim materijalima i jednostavnim detaljima jer kompletan prostor treba da se "stopi" s prirodom u najdivnijoj sinergiji.

Vlasnici kupatila koje vam ovde predstavljamo vole često da idu na jutranje trčanje ali i da voze kajak pa su odlučili da naprave spoljno kupatilo sa tušem u kojem mogu da se istuširaju kada se vrate, umorni i znojavi sa sportskih aktivnosti.

Ogradu ovog šarmantnog kupatila s jedne strane čini zid od kuće, dok je ostatak napravljen ručno od čvrstog stabla eukaliptusa - tu bi se, u našim uslovima, odlično "snašao" jedan bagremov stub. Pod je patosan ciglama, a u tuš kabini je od maštovitog šljunka složenog u mozaik u obliku srca. Tuš je običan - ali od bakra! - i nekada je pripadao starom vozu. Poseban šarm celom prostoru daju oslikane saksije i cveće koje je postavljeno u dovoljnoj meri da ne naruši miran, prostran deo isped samog ulaza u kupatilo.  

Kupatilo koje je vlasnik Leon van Niekerk sam napravio odiše etno notom a korišćeni su materijali koje možete da nađete i kod nas (sem, naravno eukaliptusa). Kako Leon kaže, oduševili su se svi u kraju i istog časa poželeli da imaju isto! Pogledajte slike u galeriji, sigurno je da ćete vi smisliti još lepše...

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije