Tri neobične kućice u Juti rezultat su ekološkog projekta koji je ujedinio studentkinje Arhitektonskog fakulteta, žensko udruženje izviđača i nekoliko komercijalnih partnera koji su posvećeni ekološkoj gradnji u Americi.

PROČITAJTE JOŠ: Urbana koliba od 50 kvadrata: stan za mlade parove i skroman budžet

Upotrebljena je lokalno proizvedena borovina i to od stabala koja su morala da budu posečena zbog zaraženosti potkornjakom.

Cilj projekta bio je da se podstakne zajednički rad na dizajnu, ali i da se devojčice upoznaju sa mogućnostima angažovanja žena u arhitekturi i preduzetništvu.

Rezultat su tri ekološke kolibe, koje su - zanimljivo - izgrađene apsolutno prirodnim sredstvima, do te mere da je izbegnuta čak i upotreba lepka ili drugih veziva.

Enterijer je vrlo jednostavan, ali pleni atmosferom pionirskog duha - spavanje i druženje organizovane su u jednoj prostoriji, baš kao što je i logično u šumskim bungalovima namenjenim izviđačima!

POGLEDAJTE SVE SLIKE U FOTO-GALERIJI!

Izvor: Lisa/ Moj stan

LepaiSrecna Jednostavan dizajn, praktično uređenje i ekološki pristup izboru materijala i tehnika gradnje - to je ono što će vas osvojiti u ovom jedinstvenom ženskom projektu!