Na projektu je radio ceo tim, na čelu sa Rankvist Development Grup (Ranquist Development Group), Interfejs Studio Arhitekt (Interface Studio Architects), kao dizajn arhitekta i Suliven Džileti i Vilson (Sullivan Goulette & Wilson), kao projekat arhitekta. 

Gledajući u kuće, možemo reći da su pojedinačne rezidencije, ali oni i dalje ostaju povezani sličnim bojama i materijalima. 

Cela jedinica presvučena je daskama sa vlaknima cementa, koja je raznih dimenzija i u nijansama sive, dajući im jedinstven izgled.

Na neizmeničnim visinama, na svakoj od kuća, mogu se videti nerđajući čelični prozoru, koji pomažu da se stvori kontinuitet među kućama.

Svaki od domova ima ventilacione cevi kako bi se stvorio lagan unutrašnji prostor, a svaka jedinica ima tri sprata. Prvi sprat stambenih prostorija sastoje se iz kuhinje, trpezarije I dnevne sobe, a u kućama je ugrađeno podno grejanje.

Drugi sprat se sastoji od dve spavaće sobe i kupatila, dok se na trećem nalazi glavni apartman sa otvorenim kupatilom.

Pogledajte našu galeriju, pa zavirite i u unutrašnjost ovih kuća.

Radmila Jeremić
LepaiSrecna Fleksi kuće su skroman skup energetski efikasnih domova u Čikagu, naselju Logan trg. Cilj izgradnja ovih kuća je da se ekološka svest podigne na visoki nivo, a ujedno i da se stvori osećaj življenja na visokim standardima.