Sigurno vam se bar nekad desilo da vam je tokom kuvanja uskršnjih jaja u okviru pripreme za farbanje, ispucalo bar nekoliko komada.
Takva jaja obično odvajamo za razne salate ili druge recepte, ali jedna žena je pokazala fenomenalan način kako da i ta jaja ofarbate, tako da izgledaju apsolutno savršeno!
Naravno, napukla ljuska nikada ne može da izgleda kao da je cela, te ova žena upravo zato odstrani ljusku u potpunosti.
Potom u pleh sipa umućen šlag, a odozgo nakapa nekoliko kapi različitih boja za kolače.
Zatim se uz pomoć čačkalice "išara" cela površina šlaga tako da se boje prelivaju jedna u drugu, a potom se oljuštena jaja ubace u smesu i lagano okreću prstima tako da svuda dobiju šare.
Nakon toga jaja se ostavljaju da stoje u posudi sa šlagom oko 5 minuta.
Potom ih treba isprati pod mlazom vode, i to je to!
Ova šarena jaja bez ljuske savršeno su dekorativna i biće prelep ukras vaše praznične trpeze, a bezbedna su za jelo jer se koriste jestive boje za kolače.
BONUS VIDEO
Tekst: Lepa&srećna / B.S.