Čuveni škotski mag gastronomije Gordon Remzi sve pretvara u čaroliju, pa čak i najobičniju kajganu. Pazite, dame i gospodo, upozoravaju njegovi obožavaoci! Posle ovog recepta više nikad nećete želeti da okusite ona prepečena bezukusna umućena jaja kakve većina ljudi sprema.
Za "kremastu kajganu" Gordona Remzija potrebno vam je:
- 6 krupnih organskih jaja
- 60 gr putera
- 2 kašike pavlake
- so i biber
- nekoliko strukova vlašca ili mladog luka
- za serviranje: 2-3 kriške domaćeg hleba, 4-5 šampinjona i čeri paradajza
Priprema:
Razbite jaja i sipajte ih u hladan duboki tiganj, dodajte polovinu putera i stavite na jaku vatru. Mutite intenzivno na vatri da se dobro promešaju žumanca i belanca.
Kako se mešavina zgušnjava, dodajte ostatak putera. Mutite 4-5 minuta i izmičite tiganj sa vatre kad god postane prejaka, jer jaja treba da ostanu meka ali i da se zgrudvaju.
U međuvremenu, prepecite hleb u tosteru. Na gril tiganju ispecite šampinjone i čeri paradajz.
Dodajte pavlaku i začine u poslednjem minutu, kao i naseckan vlašac. Na zagrejan tanjir stavite prepečen hleb, sipajte preko njega kajganu i garnirajte sa šampinjonima i čerijem.
Ako želite da uživate u magičnoj pripremi uz velikog Gordona lično, tu je i video snimak koji je već pregledan milionima puta...
Izvor: Lepa&Srećna