- Sastojci:
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 2 kašike ajvara
- Fil:
- Ajvar (ukoliko ne postite možete dodati i sir)
Priprema:
U veću činiju sjedinite 200 g brašna sa kašičicom soli, kašičicom praška za pecivo, 100 ml kisele vode, 100 ml ulja i 2 kašike ajvara.
Umesite glatko testo dodajući ostatak brašna. Oklagijom razvucite testo u okrugli oblik, debljine 3 mm, a zatim čašom vadite krugove od testa.
Okrenite kalup za projice naopačke i oblikujte testo preko kalupa da dobijete korpice.
Testo možete i da stavite u modle za projice i prstima da oblikujete korpice.
Pecite u zagrejanoj rerni desetak minuta na 200 C. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno.
Korpice punite ajvarom ili nekim drugim filom.
Izvor: Cooking
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka