• Sastojci:
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 100 ml ulja
  • 100 ml kisele vode
  • 2 kašike ajvara
  • Fil:
  • Ajvar (ukoliko ne postite možete dodati i sir)

Priprema:

U veću činiju sjedinite 200 g brašna sa kašičicom soli, kašičicom praška za pecivo, 100 ml kisele vode, 100 ml ulja i 2 kašike ajvara.

Umesite glatko testo dodajući ostatak brašna. Oklagijom razvucite testo u okrugli oblik, debljine 3 mm, a zatim čašom vadite krugove od testa.

Okrenite kalup za projice naopačke i oblikujte testo preko kalupa da dobijete korpice.

Testo možete i da stavite u modle za projice i prstima da oblikujete korpice.

Pecite u zagrejanoj rerni desetak minuta na 200 C. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno.

Korpice punite ajvarom ili nekim drugim filom.

Izvor: Cooking