Sastojci:
- 4-5 kora za pitu isečenih dijagonalno na 4 dela
- 2 patlidžana
- 2 paradajza
- 1 mesnata crvena paprika
- pola glavice luka
- veza seckanog peršuna
- malo ulja, soli, aleve paprike i bibera
- jedno žumance za premazivanje
PROČITAJTE JOŠ: ROLNICE OD PATLIDŽANA SA SIROM: recept za ukusno jelo iz rerne kome niko neće odoleti (RECEPT)
Priprema:
Patlidžan oljuštiti, iseći na kockice i potopiti na pola sata u hladnu slanu vodu, da izađe gorčina. Onda ga ocediti i osušiti. Iseckani luk propržiti na ulju, kad porumeni, dodati patlidžan i pržiti dok ne omekša. Potom dodati papriku isečenu na trakice, izmešati i nastaviti s prženjem dok ne omekša. Na kraju dodati začine i seckani peršun. Uzeti četvrinu kore, na širu stranu staviti kašiku fila, presaviti krajeve i uviti kao kiflicu. Pitu ređati u podmašćen pleh pa svako parče premazati žumancetom umućenim s malo ulja. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni.
PROČITAJTE JOŠ: PLAVI PATLIDŽAN SA PILETINOM: kapama od patlidžana po receptu sultanije Mihrimah (RECEPT)
Recepte piše: M. Ranisavljević
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.