Sastojci:
- 4-5 kora za pitu isečenih dijagonalno na 4 dela
- 2 patlidžana
- 2 paradajza
- 1 mesnata crvena paprika
- pola glavice luka
- veza seckanog peršuna
- malo ulja, soli, aleve paprike i bibera
- jedno žumance za premazivanje
PROČITAJTE JOŠ: ROLNICE OD PATLIDŽANA SA SIROM: recept za ukusno jelo iz rerne kome niko neće odoleti (RECEPT)
Priprema:
Patlidžan oljuštiti, iseći na kockice i potopiti na pola sata u hladnu slanu vodu, da izađe gorčina. Onda ga ocediti i osušiti. Iseckani luk propržiti na ulju, kad porumeni, dodati patlidžan i pržiti dok ne omekša. Potom dodati papriku isečenu na trakice, izmešati i nastaviti s prženjem dok ne omekša. Na kraju dodati začine i seckani peršun. Uzeti četvrinu kore, na širu stranu staviti kašiku fila, presaviti krajeve i uviti kao kiflicu. Pitu ređati u podmašćen pleh pa svako parče premazati žumancetom umućenim s malo ulja. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni.
PROČITAJTE JOŠ: PLAVI PATLIDŽAN SA PILETINOM: kapama od patlidžana po receptu sultanije Mihrimah (RECEPT)
Recepte piše: M. Ranisavljević
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka