Sastojci:

  • 4-5 kora za pitu isečenih dijagonalno na 4 dela
  • 2 patlidžana
  • 2 paradajza
  • 1 mesnata crvena paprika
  • pola glavice luka
  • veza seckanog peršuna
  • malo ulja, soli, aleve paprike i bibera
  • jedno žumance za premazivanje

PROČITAJTE JOŠ: ROLNICE OD PATLIDŽANA SA SIROM: recept za ukusno jelo iz rerne kome niko neće odoleti (RECEPT)

Priprema:

Patlidžan oljuštiti, iseći na kockice i potopiti na pola sata u hladnu slanu vodu, da izađe gorčina. Onda ga ocediti i osušiti. Iseckani luk propržiti na ulju, kad porumeni, dodati patlidžan i pržiti dok ne omekša. Potom dodati papriku isečenu na trakice, izmešati i nastaviti s prženjem dok ne omekša. Na kraju dodati začine i seckani peršun. Uzeti četvrinu kore, na širu stranu staviti kašiku fila, presaviti krajeve i uviti kao kiflicu. Pitu ređati u podmašćen pleh pa svako parče premazati žumancetom umućenim s malo ulja. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni.

PROČITAJTE JOŠ: PLAVI PATLIDŽAN SA PILETINOM: kapama od patlidžana po receptu sultanije Mihrimah (RECEPT)

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa & Srećna