Sastojci (za 6 osoba):
- 500 g ribizli (crvene ili pola crvenih, pola crnih)
- sok od 1 limuna
- 100 g šećera
- 2-3 grančice sveže nane
Priprema: Ribizle operite, ocistite i proberite. Zajedno s limunovim sokom, šećerom i listićima nane blago ih izgnječite i prokuvajte.
Kašu procedite kroz sito i ostavite da se ohladi. Zatim je snažno ulupajte mutilicom. Izlijte u pleh i stavite na 2-3 sata u zamrzivač. Svakih 20-30 minuta snažno promešajte.
Vadite kugle kašikom za sladoled i servirajte u rashlađene caše. Ukrasite nanom i bobicama ribizle.
Izvor: Lisa / Moja lepa bašta
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka