Recept za 4 osobe: 

  • Sastojci:
  • 2 glavice crnog luka
  • q-2 crvene ljute papričice
  • 2 slatke paprike (crvena i žuta)
  • 2 čena belog luka
  • 750 g mešanog mlevenog mesa
  • 2-3 kašike ulja
  • kašika paradajz-pirea
  • oko 3,5 dl supe od mesa,
  • 400 g pasiranog paradajza
  • kašicica slatke aleve paprike, kašicica mlevenog kima
  •  ½ kašicice mlevenog korijandera
  • kašicica origana
  • ½ kašicice timijana
  • 400 g crvenog pasulja u ljutom sosu (iz konzerve)
  • 240 g crvenog pasulja (iz konzerve)
  • so, mleveni biber
  • 3-4 halapenjos papričica
  • vezica peršuna

Priprema: 

Oljuštite luk, pa crni iseckajte na krupne kockice, a beli nasitno. Operite i iseckajte ljute papricice. Papirke operite, prepolovite, izvadite semenke i iseckajte na tračice. Mleveno meso propržite u tiganju na vrelom ulju. Dodajte crni i beli luk i ljute papricice i pržite još 1-2 minuta. Papriku i paradajz-pire dodajte i kratko propržite, nalijte supom i paradajzom. Slatku alevu papriku, kim, korijander, origano i timijan dodajte i uz stalno mešanje krckajte, po potrebi dodajte supu. Na 20 minuta pre kraja kuvanja dodajte ljuti pasulj iz konzerve sa sve sosom. Običan pasulj procedite, isperite, ostavite da se ocedi i dodajte u jelo. Po ukusu začinite solju, biberom i ljutom papričicom. Halapenjose isecite na kolutove. Servirajte jelo ukrašeno papričicama i peršunom. 

Izvor: Moja lepa bašta