Čokoladni sladoled s maslacem od kikirikija
- Sastojci:
- 2 dcl grčkog ili običnog jogurta ( grčki jogurt osigurava veću kremoznost)
- 2 dcl slatke pavlake
- 5 supenih kašika kakaa
- 70g šećera
- 100g kremastog maslaca od kikirikija
Priprema: Sve sastojke stavite u blender i umutite. Možete se poslužiti i mikserom. Sipajte u činiju pogodnu za zamrzavanje i mućenje jer ćete sladoled morati da hladite 4 sata, a nakon svakih sat vremena izvaditi i malo mutiti.
Sladoled od breskve
- Sastojci:
- 6 velikih zrelih breskvi
- 80 g šećera
- 2 dcl slatke pavlake
- 1 supena kašika soka od limuna
- prstohvat soli
Priprema: Ogulite i isecite breskve, a zatim ih stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ubacite ih u blender s ostalim sastojcima i dobro izmešajte. Ako nemate bledner, poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati 3 dana.
VIŠE: Lažni sladoled od banana
Sladoled od banane i badema
- Sastojci:
- 3 zrele banane
- 3 kašike iseckanih badema
- 2 dcl slatke pavlake ili jogurta
Priprema: Banane oljuštite, isecite i zamrznite. Izvadite iz zamrzivača nakon sat vremena (ili više, prstima proverite da li su smrznute) i ubacite u blender zajedno s pavlakom ili jogurtom. Nakon toga dodajte bademe i kašikom ih lagano umešajte u smesu.
Izvor: Zadovoljna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.