Sastojci:
- 600 g svinjskog mesa (plecka)
- 1 dl ulja
- 200 g luka
- 4 zelene paprike
- 5 malih ljutih papričica
- so, biber
- 200 g paradajza
Priprema:
- Na ulju propržite sitno seckan luk. Dodajte papriku isečenu na kockice, ljutu papričicu i paradajz i dinstajte dok voda ne ispari. Pred kraj dinstanja stavite so i biber.
- Dok se povrće dinsta, meso isecite na kocke i stavite na ugrejani roštilj. U toku pečenja meso okrećite na sve strane da se dobro ispeče.
- Pečeno meso posolite i stavite na topli tanjir pa prelijte dinstanim povrcem. Kao zamenu za roštilj, meso možete da ispečete i u tiganju, ali na vrlo malo masnoće ili u rerni na papiru uz okretanje.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.