Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 2 jajeta 
  • so, biber
  • 1 kruška
  • 150 g kalifornijskog oraha
  • 300 g gorgonzole
  • vezica svežeg bosiljka
  • 1,2 dl maslinovog ulja
  • čen belog luka
  • 150 g parmezana 

Priprema: Brašno pospite na radnu površinu, pa na sredini napravite udubljenje. Ulupajte jaja i sipajte u udubljenje, dodajte so i lagano mutite viljuškom. Kada se jaja i brašno dovoljno pomešaju, prstima umesite meko testo. Uvijte ga u foliju i ostavite da se hladi pola sata. 

Oljuštite kruške i iseckajte ih na sitne kockice. Sameljite 100 g oraha. Izdrobite gorgonzolu i pomešajte je s kruškama i pola količine oraha. Testo razvucite na željenu debljinu. Komad razvijenog testa stavite na sto pa kašičicom na rastojanju stavljajte gomilice nadeva od kruške. Zatim preko toga postavite drugi razvijeni komad testa i isecite raviole radlom. 

Nekoliko listića bosiljka ostavite sa strane, a ostatak, 50 g oraha, luk, 50 g parmezana, malo soli i bibera pomešajte da dobijete pesto. Raviole prokuvajte u vreloj slanoj vodi oko četiri minuta, pa ih procedite. Pomešajte ih s gotovim pestom, pospite ostatkom parmezana i mlevenih oraha, i garnirajte sačuvanim listićima bosiljka.