Sastojci:
Za testo:
- 3 jaja
- 100 gr šećera
- 40 gr kokosovog brašna
- 40 gr oraha
- 150 ml ulja
- pola kesice praška za pecivo
Za sirup:
- 150 gr šećera
- 400 ml vode
- 1 vanil-šećer
Krema:
- 800 ml mleka
- 130 gr šećera
- 2 pudinga od vanile
- 100 gr margarina
Šlag za dekoraciju
Priprema: Penasto umutiti jaja i šećer, dodati ostle sastojke i peći u podmazanom i brašnom posutom plehu na 180 C dok ne vidite da se ivica testa odvaja od pleha. Za to vreme, skuvati sirup da proključa i otopi se šećer pa preliti pečeno testo i ostaviti da se ohladi.
Za kremu karamelizovati šećer na tihoj vatri pa kad se otopi preliti sa 300 ml mleka i na laganoj vatri otopiti karamel. Puding razmutiti u malo mleka pa sve zakuvati u preostalo mleko. Dok je krema mlaka, dodati 100 gr margarina, mešati da se otopi i premazati preko testa. Kad se ohladi, ukrasiti šlagom i drugom dekoracijom po želji.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.