Sastojci (za 8 parčića):
Za testo:
- 200 g brašna
- 125 g putera
- 1 jaje
- prstohvat soli
- + malo pasulja
Za fil:
- 300 g smrzutog graška
- so, biber
- čen belog luka
- 250 g krem-sira
- 1 dl pavlake
- 5 jaja
- 2 kašike iseckanog vlašca
- 75 g rendanog parmezana
- muskatni orah
- 3 koktel-kobasice
Priprema:
Pomešajte brašno s puterom, jajetom i solju i zamesite testo. Eventualno dodajte malo hladne vode. Formirajte loptu, stavite je u celofan i ostavite pola sata u frižideru. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Razvucite testo i stavite u podmazan pleh ali tako da prelazi ivicu. Odozgo stavite papir za pečenje, pospite ga pasuljem i ispecite testo, a potom ih uklonite. Grašak skuvajte u slanoj vodi, pa procedite. Izgnječite beli luk i pomešajte ga s krem-sirom, pavlakom, iseckanim vlašcem (ili mladim lukom) i parmezanom. Začinite solju, biberom i muskatnim orahom. Sipajte fil na testo, odozgo stavite uzduž prepolovljene kobasice i zapecite u rerni oko 45 minuta. Pre služenja pospite parmezanom.
Vreme pripreme: 105 minuta + 30 minuta za hlađenje testa
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.