Sastojci (za 8 parčića):

Za testo:

  • 200 g brašna
  • 125 g putera
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • + malo pasulja

Za fil:

  • 300 g smrzutog graška
  • so, biber
  • čen belog luka
  • 250 g krem-sira
  • 1 dl pavlake
  • 5 jaja
  • 2 kašike iseckanog vlašca
  • 75 g rendanog parmezana
  • muskatni orah
  • 3 koktel-kobasice

Priprema:

Pomešajte brašno s puterom, jajetom i solju i zamesite testo. Eventualno dodajte malo hladne vode. Formirajte loptu, stavite je u celofan i ostavite pola sata u frižideru. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Razvucite testo i stavite u podmazan pleh ali tako da prelazi ivicu. Odozgo stavite papir za pečenje, pospite ga pasuljem i ispecite testo, a potom ih uklonite. Grašak skuvajte u slanoj vodi, pa procedite. Izgnječite beli luk i pomešajte ga s krem-sirom, pavlakom, iseckanim vlašcem (ili mladim lukom) i parmezanom. Začinite solju, biberom i muskatnim orahom. Sipajte fil na testo, odozgo stavite uzduž prepolovljene kobasice i zapecite u rerni oko 45 minuta. Pre služenja pospite parmezanom.

Vreme pripreme: 105 minuta + 30 minuta za hlađenje testa  

Recepte piše: Marija Jakob