Sastojci (za 4 osobe):

  • praziluk
  • mali crni luk
  • crvena paprika
  • 125 g kukuruza
  • 12 malih ćurećih šnicli (po 50 g)
  • so, biber
  • 2 kašike iglica ruzmarina
  • 1/2 veze peršuna
  • 3 kašike putera
  • ljuta papričica
  • 4 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Praziluk oljuštite, operite i ukoso isecite. Luk oljuštite i sitno isecite. Papriku operite, očistite od semenki i isecite na kolutove. Izvadite kukuruz iz konzerve, (može i svež, ili zamrznut) prelijte ga vodom i dobro ocedite.

Ćureće šnicle očistite, operite i osušite. Premažite ih sa obe strane sa solju, biberom i ruzmarinom. Peršun očistite, operite, osušite, očupajte listiće i sitno ih isecite. U tiganju zagrejte puter i na njemu dobro prodinstajte povrće. Pikantno začinite solju, biberom i sitno seckanom ljutom papričicom. U drugom tiganju zagrejte ulje i na njemu pržite šnicle, 5 minuta sa obe strane.Povrću dodajte sitno seckani peršun, pa sve zajedno servirajte na tanjire. Po želji ukrasite listićima svežeg peršuna.

Priprema: 40 minuta

Recepte piše: Marija Jakob