Sastojci:

Za testo:

  • 250 gr brašna
  • 125 gr margarina
  • 1 jaje
  • 6 kašika šećera
  • malo soli, malo hladne vode

Za fil:

  • 150 gr šlaga
  • 150 gr mlevenog keksa
  • voće

Priprema: Razmrviti margarin sa brašnom. Zatim dodati ostale sastojke. Zamesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji. Testo staviti u kalupe za mafine ili papirne korpice. Prstima oblikovati testo, ostaviti udubljene u sredini. Peći oko 15 minuta na 200 stepeni. Za to vreme umutiti šlag po uputstvu na kesici i umešati mleveni keks.  Ohladjene korpice puniti filom i ukrasiti voćem.

Vreme pripreme: 90 minuta

Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.