• Sastojci:
  • 300 gr kupusa
  • 50 gr pasulja
  • 50 gr kukuruza
  • 1 veća paprika
  • so, biber, ulje
  • majonez
  • pavlaka
  • senf

Priprema:

Pasulj i kukuruz treba skuvati ili upotrebite onaj iz konzerve, tada je priprema salate mnogo kraća.

Naseckajte kupus i papriku, posolite i ostavite da malo odstoji.

Ako pravite letnju, laganu salatu, dodajte pasulj i kukuruz, pa začinite sirćetom i uljem po ukusu.

Ako pravite zimsku, kaloričniju salatu, dodajte prvo majonez, pavlaku i senf pa dobro izmešajte i ostavite da odstoji. Zatim ubacite i pasulj i  kukuruz (skuvani ili iz konzerve), izmešajte pa ponovo ostavite da još malo postoji (može i na hladnom). 

Probajte salatu i tek tada dodajte malo sirćeta ako bude potrebe.

Napomena: u ovoj salati možete da koristite i paprike iz zimnice, ali onda nemojte stavljati začine sve dok seckani kupus dobro ne omekša i ne izvuče iz paprike kiselinu i so. Tek onda ćete moći da ocenite koliko začina i kiseline treba dodavati. 

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA SALATE