• Sastojci:
  • 2 dimljene svinjske nogice
  • 2 svinjska uveta
  • pola svinjske glave
  • 1 svinjski rep
  • 3 glavice belog luka

Napomena: može se dodati i dimljena svinjska butkica ili dimljena svinjska kolenica. Da bi se pihtije bolje učvrstile, mogu se dodati pileće nogice ili teleće noge, ako mogu da se nadju.

Priprema:

Sve staviti u veliki lonac, naliti vodom do vrha i kuvati na tihoj vatri (ili u ekspres loncu), dok se meso ne odvoji od kostiju. Kuvano meso procediti, očistiti od kostiju i nepotrebnim delova, isitniti.

Sitno seckan oćišćen beli luk pomešati sa mesom, rasporediti po činijama i tek onda baliti ocedjenu tečnost. Najbolje je pre pihtijanja probati supu od pihtija pa, ako je potrebno, dosoliti je, inače se u principu pihtije  i ne moraju posebno soliti jer je sušeno meso već slano.

Izvor: Nema greške

P. S.

Kako mnogi blogeri vole da kažu, ispravno je reći "nožice", ali u ovom kontekstu to zaista ne bi zvučalo dobro...