- Sastojci:
- 2 dimljene svinjske nogice
- 2 svinjska uveta
- pola svinjske glave
- 1 svinjski rep
- 3 glavice belog luka
Napomena: može se dodati i dimljena svinjska butkica ili dimljena svinjska kolenica. Da bi se pihtije bolje učvrstile, mogu se dodati pileće nogice ili teleće noge, ako mogu da se nadju.
Priprema:
Sve staviti u veliki lonac, naliti vodom do vrha i kuvati na tihoj vatri (ili u ekspres loncu), dok se meso ne odvoji od kostiju. Kuvano meso procediti, očistiti od kostiju i nepotrebnim delova, isitniti.
Sitno seckan oćišćen beli luk pomešati sa mesom, rasporediti po činijama i tek onda baliti ocedjenu tečnost. Najbolje je pre pihtijanja probati supu od pihtija pa, ako je potrebno, dosoliti je, inače se u principu pihtije i ne moraju posebno soliti jer je sušeno meso već slano.
Izvor: Nema greške
P. S.
Kako mnogi blogeri vole da kažu, ispravno je reći "nožice", ali u ovom kontekstu to zaista ne bi zvučalo dobro...
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka