Priprema:
Utrljajte so i slatku alevu papriku u rebra i prelijte belim vinom pa ostavite da se mariniraju barem 2 sata u frižideru.
Složite rebra u pleh i na svaki komad stavite malo putera. Pecite oko 45 minuta, na temperaturi od 160C stepeni.
Na pola pečenja, okrenite rebra.
Oljuštite krompir i isecite na četvrtine po dužini pa ih do pola obarite u posoljenoj vodi.
Ocedite vodu, dodajte krompirima malo putera i beli luk u prahu.
Promešajte i ostavite na toplom par minuta.
Pojačajte temperaturu rerne na 180C stepeni, dodajte krompir uz meso i pecite narednih desetak minuta.
U šerpici pomešajte sastojke za preliv, razmutite ih na tihoj vatri.
Prelijte meso i pecite još desetak minuta, dodatno okrećući komade da uhvate preliv sa svih strana.
Servirajte vruće.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna