KAKO SE SPREMA JAGNJETINA U RERNI: Najmekše pečenje na zlatiborski način (RECEPT)

Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način!

Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 kg jagnjetine 
  • 1 l mleka
  • lorber
  • ruzmarin
  • 1, 5 kg krompira
  • ulje
  • 100 g kajmaka
  • so

Priprema:

Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku. Pecite je u većem sudu. Dobro utrljati so, dodati malo lorbera, grančicu ruzmarina. Krompir iseći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dve kašike kajmaka.  Peći na 180 stepeni oko 1,5 h.  Servirati toplo, uz zelenu salatu i mladi luk.

Izvor: Magic-blue.net