Vreme pripreme: 40 minuta

Sastojci:

  • 4 šnicle od svinjskog vrata ili buta
  • 5-6 većih krompira
  • 4 lente dimljene slanine
  • 4 kašike senfa
  • glavica crnog luka
  • 200 g kačkavalja
  • 30 g susama
  • 4 kašičice začina Aleva Natur Kulinat
  • so, biber

Priprema:

Šnicle ispržite na malo ulja pa ih začinite solju, biberom i začinom Aleva Natur Kulinat. Krompir i crni luk isecite na kolutove. Isecite 4 veća parčeta aluminijumske folije pa svaki pouljite po sredini. Na sredinu svake folije poređajte u krug krompir, preko njega poređajte crni luk i začinite. Preko luka stavite propečeno meso premazano senfom. Na kraju stavite parče dimljene slanine i sve poprskajte sa malo ulja. Zatvorite foliju i napravite zavežljaj.

Zavežljaje poređajte u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni 60 minuta na 200 stepeni. Kada je meso gotovo zavežljaje otvorite. Na svaki zavežljaj pospite malo susama i narendajte kačkavalj, pa vratite u rernu da se otopi. Zavežljaje možete izvaditi iz folije, ali ih možete i servirati sa folijom tako što višak folije obmotate oko tanjira prema dole. Dodatno možete ukrasiti svežim paradajzom.