Vreme pripreme: 40 minuta
Sastojci:
- 4 šnicle od svinjskog vrata ili buta
- 5-6 većih krompira
- 4 lente dimljene slanine
- 4 kašike senfa
- glavica crnog luka
- 200 g kačkavalja
- 30 g susama
- 4 kašičice začina Aleva Natur Kulinat
- so, biber
Priprema:
Šnicle ispržite na malo ulja pa ih začinite solju, biberom i začinom Aleva Natur Kulinat. Krompir i crni luk isecite na kolutove. Isecite 4 veća parčeta aluminijumske folije pa svaki pouljite po sredini. Na sredinu svake folije poređajte u krug krompir, preko njega poređajte crni luk i začinite. Preko luka stavite propečeno meso premazano senfom. Na kraju stavite parče dimljene slanine i sve poprskajte sa malo ulja. Zatvorite foliju i napravite zavežljaj.
Zavežljaje poređajte u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni 60 minuta na 200 stepeni. Kada je meso gotovo zavežljaje otvorite. Na svaki zavežljaj pospite malo susama i narendajte kačkavalj, pa vratite u rernu da se otopi. Zavežljaje možete izvaditi iz folije, ali ih možete i servirati sa folijom tako što višak folije obmotate oko tanjira prema dole. Dodatno možete ukrasiti svežim paradajzom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.